Hajdú-Bihar megye legmegbízhatóbb villanyszerelője

Villanyszerelés

A dugvilla épségének ellenőrzése, de hogyan? Elmondjuk!

2020. február 21. - FixVillany

Évente egyszer szánjon néhány órát a szabadidejéből arra, hogy a lakásban, házban lévő összes elektromos eszközén röviden ellenőrzi a dugaszok épségét.

Első lépésként nyissa szét mindegyiket, és ellenőrizze, hogy a vezetékek végét rögzítő csa­varok elég szorosak-e, és szilárdan rögzítik-e a csatlakozóvezetéket anélkül, hogy azok szabadon lógnának.

Fogja meg a dugaszt, húzza meg a kábelt óvatosan, hogy lássa, jól tart-e a vezetékbilincs. Cseréljen ki minden olyan dugvillát, amelynek megrepedt vagy megsérült a háza, illetve külső burkolata. (Ezen nem érdemes spórolni)

Melyik lámpa, melyik áramkör?

A 6 amperes olvadóbiztosítókat a lámpaáramkör védelmére használják. Ha egynél több ilyen áramköre van, jó, ha tudja, hogy melyik áramkör, melyik szobának a világítását látja el. Az áramkörök vagy olvadóbiztosítókkal vagy kismegszakítókkal vannak ellátva. Első esetben kapcsolja ki a főkapcsolót, majd csavarja ki valamelyik biztosítékot, a másodikban egyszerűen kapcsolja le az egyik kismegszakítót. Végül kapcsolja fel az összes mennyezeti és falilámpát, és jegyezze fel, hogy melyek világítanak, és melyek nem. így megtudhatja, hogy mely lámpák, mely biztosítékhoz vagy kismegszakítóhoz tartoznak.

Ha úgy gondolja inkkább szakemberre bízza ezt a munkát, akkor keresse a FixVillanyt!

Hajdúszoboszlón és környékén! Link: FixVillany.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyszerelo-hajduszoboszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr3015542034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása